Veelgestelde vragen

Ja dat kan! Op de productpagina kun je gemakkelijk zelf een persoonlijke boodschap maken met een leuke tekst, afbeelding en/of video. Hiervan maken wij vervolgens gratis een unieke pagina. De ontvanger van het cadeau ontvangt de unieke url van deze pagina.

Nee, voor iedere persoonlijke boodschap wordt een unieke url gegenereerd die niet door anderen te achterhalen is.

Ja, in jouw bevestigingsmail staat de unieke url van jouw persoonlijke boodschap.

Ja dat kan! Op de productpagina van de horloges kun je met de graveertool zien hoe het er ongeveer uit komt te zien op jouw horloge. 

 

Ja, dat kan! Het beste kun je dan even contact met ons opnemen via info@hottot.nl

Ieder ontwerp wordt nog door ons gecontroleerd en aangemaakt. Wij zorgen er altijd voor dat de tekst er mooi, gecentreerd op komt. 
Heb je specifieke wensen? Laat dit dan weten in het opmerkingenveld tijdens het afrekenen, of neem contact op via info@hottot.nl

Het hout dat wij in onze houten horloges verwerken is niet sterk bewerkt en zal dus zelden tot nooit een allergische reactie veroorzaken.

Sommige mensen zijn allergisch voor nikkel. In onze horloges zit een klein stukje RVS op de sluiting. Als je allergisch bent voor nikkel kun je hier in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie op krijgen. 

Het hout van onze horloges is met de hand met tung olie behandeld. Deze natuurlijke olie wordt gewonnen uit de zaden van de tungboom en deze behandeling maakt het horloge spatwaterdicht. Hout blijft echter een kwetsbaar natuurproduct, dus voorkom ten alle tijden dat je horloge in aanraking komt met extreme kou, hitte of vocht.

Het mooie aan hout is dat het ‘leeft’. Het kan iets verkleuren naarmate je je horloge vaker draagt. Om het hout mooi te houden raden wij aan je horloge 1x per jaar in te smeren met een gelijk mengsel van citroensap en olijfolie. Dep het mengsel voorzichtig op het hout en poets het daarna op met een droge, schone doek.

Bijna alle schakels van onze houten horloges zijn te verwijderen / vervangen en zitten vast met pinnetjes die je eruit kunt duwen.
Met het klokje boven duw je de pinnen er van links naar rechts uit met een stelpin. Let op, als je het klokje beneden vast houdt en het bandje boven dan moet de pin er van rechts naar links uit. 

Uiteraard kun je het bandje ook laten aanpassen bij de lokale juwelier. Hij heeft het juiste gereedschap hiervoor.
We hebben ook een handig filmpje voor je gemaakt waarin je kunt zien hoe je het bandje van je houten horloge korter maakt.

Aan de rechterkant zit een kroontje. Trek die voorzichtig 1 stapje naar buiten en stel de tijd in met de klok mee!
Duw het kroontje daarna weer in.

 

Houten horloges van HOT&TOT zijn spatwaterdicht. Ze kunnen dus prima tegen een beetje vocht. Maar hout blijft een natuurproduct en mag dus niet helemaal nat worden. Vermijd dus vochtige ruimtes, zware regenbuien, sporten met je horloge om, afwassen, douchen, zwemmen, etc.. Hierdoor kan het hout namelijk uitzetten en minder flexibel worden. 

Is jouw houten horloge per ongeluk toch nat geworden? Laat het horloge dan 1 á 2 dagen goed drogen, zodat het horloge weer haar natuurlijke vorm kan krijgen.

Als je wilt zien hoe het horloge om je pols zou staan kun je het beste op Instagram zoeken naar #hottotnl. 
Onze klanten plaatsen regelmatig foto’s van hun HOT&TOT horloges om hun pols.

Ja, met het juiste gereedschap en met een beetje handigheid kun je zelf de batterij vervangen.
Toch raden wij aan dit altijd te laten doen door een juwelier. 

 

Aii, dat is balen!
Neem contact met ons op via info@hottot.nl. Vermeld in je bericht altijd je bestelnummer of het model waar het om gaat. Een foto van het horloge mag natuurlijk ook.
Wij doen vervolgens ons best om je zo snel mogelijk een oplossing en de mogelijke kosten te laten weten.

Jazeker! Veel mensen vragen zich dit af, maar wij hebben een samenwerking met de non-profit stichting One Tree Planted. Dit is een Noord-Amerikaanse stichting die gecertificeerd is door de Amerikaanse overheid. Dit certificaat wordt alleen verleend als een stichting aan zeer strenge eisen en controles voldoet. 
Wij doneren per verkocht horloge een bedrag aan One Tree Planted. Met dit bedrag kunnen zij 1 boom planten. 1x per jaar vraagt One Tree Planted bij ons de rapportage van de verkopen op, en wij doneren vervolgens het bijbehorende bedrag.
Zo ben je er dus zeker van dat er echt een boom wordt geplant n.a.v. jouw aankoop!

Heb je deze al gezien?