Op werkdagen vóór 18:00u besteld, morgen in huis  |  Gratis verzending op alle horloges

Ons verhaal

HOT&TOT is Nederlands’ duurzaamste horlogemerk, opgericht in 2014 aan de rand van Amsterdam. Wij combineren duurzaam ondernemerschap met de liefde voor stijl en natuur. De horloges van HOT&TOT zijn voor een groot deel met de hand gemaakt van hout. Het hout dat voor onze horloges wordt gebruikt komt voor 100% van duurzaam beheerde bronnen. Onze fabrikant is FSC-gecertificeerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt de FSC op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. En wij gaan nog een stap verder: voor elk horloge dat wij verkopen, planten wij een boom. Lees hier meer over ons boomplantprogramma. Namens HOT&TOT en dankzij onze klanten zijn er inmiddels duizenden bomen aangeplant in Bolivia, op de Filipijnen en in de Amerikaanse staat Oregon. Zo maken we samen de aarde een stuk groener!

2014: Vanuit de slaapkamer

Oprichter en eigenaar Joeri Hottentot werkte in 2014 al enkele jaren als consultant bij een technisch bedrijf. Een goede baan, maar de mogelijkheid om grotere impact te hebben ontbrak. Joeri droomde er al jaren van om zijn eigen bedrijf, zijn eigen merk, op te bouwen. Met Hottentot als achternaam had hij de merknaam al lang bedacht. Joeri stelde zichzelf wel een eis: een eigen bedrijf oprichten en daarvan kunnen leven is allemaal leuk en aardig, maar het mag niet ten koste gaan van de natuur. En zo geschiedde. 
Halverwege 2014 liet Joeri de eerste kleine batch houten horloges maken. Hij investeerde €400 en bouwde in de avonduren een eigen website. Er werd een samenwerking aangegaan met stichting Trees for All. Hierdoor werd gegarandeerd dat er voor elk verkocht horloge een boom zou worden geplant. Die belofte komen we sinds de oprichting nog steeds na. De productfoto’s maakte Joeri met zijn telefoon en de eerste bestellingen werden vanuit de slaapkamer in zijn studentenwoning ingepakt en verzonden. Het is nog helemaal niet zo lang geleden, maar de eerste HOT&TOT horloges werden in bruin (gerecycled) papier gevouwen en in enveloppen met bubbeltjesplastic en postzegels erop verzonden.

"Een eigen bedrijf mag niet ten koste gaan van de natuur"

Na een bizar goede start in 2014, vol met leuke reacties en klanten, bleek al gauw dat smaken daadwerkelijk verschillen. En flink ook! Met slechts 2 modellen kun je geen merk bouwen, dus in 2015 kwamen er 4 nieuwe modellen bij. Deze hebben we nog steeds in het assortiment; de MYTHS-collectie. Het minimalistische, Scandinavische design sloeg aan, zowel bij mannen als bij vrouwen. Ook meldden de eerste winkels zich. Zij wilden graag HOT&TOT horloges verkopen. Dat betekende dat er ook nagedacht moest worden over een winkeldisplay, geschenkdoosjes en professionele fotografie. De horloges worden sindsdien verpakt in luxe geschenkdoosjes, gemaakt van gerecycled karton en sinds 2018 met een botanische print van HOT&TOT erop.

 

2017: Hoofdkantoor in Alkmaar

In 2017 opende HOT&TOT haar eerste kantoor, in Alkmaar. Vanuit daar kon er flink worden gewerkt aan de ontwikkeling van het merk. Jaarlijks kwamen er nieuwe modellen bij, gemaakt van nieuwe houtsoorten en andere natuurlijke materialen. Zo lanceerden we in 2017 de eerste houten horloges met een stenen wijzerplaat, in de STONES-collectie. HOT&TOT werd in Nederland al bij tientallen winkels verkocht, maar we gingen nu ook de grens over naar België en Duitsland.
Wat enorm heeft geholpen bij het bekender maken van HOT&TOT, is het feit dat bekende Nederlanders de horloges ook ontdekten. Onder andere schaatser Kjeld Nuis, rapper Snelle, en presentatrices Marieke Elsinga, Eva Jinek en Nikki Herr zijn regelmatig te zien met een HOT&TOT horloge om de pols.
Eind 2019 is HOT&TOT verhuisd naar een groter kantoor. Alle horloges kunnen hier veilig worden bewaard. Vanuit hier worden alle horloges ook gegraveerd, ingepakt en verzonden. We proberen zoveel mogelijk in eigen beheer te houden. Klantenservice, fotografie, productontwerp- en ontwikkeling vindt allemaal plaats op ons kantoor in Alkmaar.

Diensten

HOUTEN HORLOGE GRAVEREN

Maak je horloge nóg specialer met een persoonlijke tekst achterop het horloge. Laat door ons een persoonlijke tekst en/of symbool in jouw houten horloge graveren en maak zo een herinnering voor het leven. Denk aan jullie trouwdatum, jouw (bij)naam, een mooie quote of een logo. 

Lees verder

BOMEN PLANTEN

Zoals de oprichter van HOT&TOT altijd al zei: "Dit bedrijf mag niet groot worden ten koste van de natuur". Daarom planten wij voor elk verkocht horloge een boom in samenwerking met de stichting One Tree Planted.

Lees verder

PERSOONLIJKE BOODSCHAP

Zoek je een uniek cadeau? Als je bij ons een horloge bestelt kun je gratis een persoonlijke pagina maken met je eigen tekst, afbeelding en/of filmpje. De ontvanger van het horloge ontvangt de unieke url van deze pagina. 

Lees verder

Gratis verzending

Wij hebben een razendsnelle verbinding met PostNL. Bestel op werkdagen vóór 18:00u en je hebt je bestelling de volgende dag al in huis. Bij bestellingen vanaf €50 zijn de verzendkosten gratis!

Lees verder

Bekijk de collecties