Op werkdagen vóór 18:00u besteld, morgen in huis  |  Gratis verzending vanaf €75  |  Wij planten een boom voor elk verkocht horloge

Bomen planten

"Wordt die boom wel echt geplant?"

 

Die vraag krijgen we vaker, maar het is echt zo! Wij werken al sinds onze oprichting samen met stichtingen die bomen aanplanten. Deze Nederlandse en Amerikaanse stichtingen zorgen voor meer bomen en bos wereldwijd, en investeren daarmee in de toekomst van onze planeet.
Van 2014 tot en met 2017 werkten wij samen met de Nederlandse stichting Trees for All. Dit is de enige stichting in Nederland met het CBF-keurmerk waardoor compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. Er wordt dus vanuit de overheid gecontroleerd of die bomen ook echt worden aangeplant. Trees for All heeft meerdere projecten wereldwijd, en wij kozen destijds voor bomen aanplant op de Filipijnen en in Bolivia. 

Lees meer over Trees for All

Houten Horloge

Sinds 2018 werken wij in samenwerking met de Amerikaanse stichting One Tree Planted. De samenwerking met Trees for All was uitstekend, maar  One Tree Planted plant bomen o.a. in de Amerikaanse staat Oregon. De oprichter en ontwerper van HOT&TOT heeft hier vroeger gewoond, dus het is zijn manier om iets terug te doen voor deze prachtige staat. Daarnaast komt veel van het esdoornhout in onze horloges oorspronkelijk uit Noord-Amerika, dus op deze manier wordt er dicht bij de bron terug geplant. 

Oregon is één van de groenste staten van de VS en heeft enorme natuurgebieden met vele soorten bomen, waaronder de Douglasspar, Amerikaanse witte eik, Ponderosa den, Reuzenlevensboom, Pacifische wilg, es, zwarte balsempopulier en de esdoorn. One Tree Planted plant meer dan 35 inheemse soorten, zodat het volledige ecosysteem wordt ondersteund, en beschadigde bossen kunnen herstellen. Dat geldt voor de bodem, riviertjes, insecten, vogels, zoogdieren en mensen. Gezonde bossen = schoon water. Als je weleens in Oregon bent geweest, dan weet je hoe belangrijk het is dat deze bossen in stand worden gehouden. En mocht je er nog nooit geweest zijn, zeker doen! 

Lees meer over One Tree Planted

Hier vind je een greep uit de certificaten die we hebben ontvangen voor de aanplant van bomen*:

Certificaat Trees for All - 2016

Certificaat Trees for All - 2017

Certificaat aanplant bomen voor IKEA - 2017

Certificaat One Tree Planted - 2018

 


Watches won't change the world.
The ones who wear them will.Draag een HOT&TOT horloge en maak de wereld letterlijk groener. Naar de shop

Houten Horloge